#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska värvar anfallare

 

 

Syrianska plockar in offensiv spets i en ny anfallsvärvning. 20-årige Lukman Murad är klar för de rödgula efter att ha tecknat ett ettårsavtal med klubben. Murad är fostrad i allsvenska Örebro SK - men kommer närmast från en höst i Örebro Syrianska efter att de senaste säsongerna spenderats hos BK Forward.

Lukman Murad har, trots sin relativt låga ålder, hunnit med att bocka av en hel del i sin fotbollskarriär. Redan som 15-åring debuterade han i allsvenska Örebro SK's A-lag och rankades då som Skandinaviens tredje största talang. Anfallaren är noterad i ett flertal pojklandskamper för Sveriges duktiga 96-kull - och varit uttagen i talangmatchen Morgondagens Stjärnor under sin tid på lån i BK Forward. Just BK Forward - som numera är seriekonkurrent med Syrianska - har varit klubbadressen de senaste säsongerna, även om fjolårets sista två månader spenderades hos Örebro Syrianska i Division 2 Norra Götaland.

 

Nu har 20-åringen flyttat med familjen till Västerås - och valt att fortsätta sin karriär hos Syrianska. Efter ett kortare provspel har anfallaren och Syrianska tecknat ett avtal över säsongen som kommer, och redan i debutmatchen mot Djurgårdens U21-lag förra helgen blev Murad målskytt för sin nya klubb. Lukman Murad beskrivs bäst som en teknisk och kvick anfallare med god spelförståelse, men kan också användas på det centrala mittfältet.

- Vi har velat plocka in en anfallare i vår trupp och känner att vi hittat rätt i Lukman. Vi får dels in andra egenskaper i vårt anfallsspel jämfört med vad vi haft tidigare säsonger, men vi får också in en kille som passar väldigt bra in i gruppen, kommenterar Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

 

Syrianska IF välkomnar varmt Lukman Murad och önskar honom, tillsammans med laget, all lycka den kommande säsongen! Klubben vill även passa på att rikta ett stort tack till Örebro Syrianska för en smidig hantering av övergången!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});